Älä laihduta! -päivä Annalan huvilassa sunnuntaina 6.5.

Älä laihduta -päivän inspiroimana Annalan huvilassa on tarjolla kevyttä ja painavaa asiaa hyvinvoinnista. Tärkein hyvän olon tuoja on tietenkin rakas kahvilamme – Hyvän olon puutarhakahvila on auki ja tarjoilee mieltä virkistäviä ja ruumista rakastavia herkkuja.

Ja tähän tarvitsemme teitä, hyvät Ystävät. Mikään tapahtuma ei toteudu eikä mikään kahvila ole auki, jollei ole työntekijöitä. Ahkeria ja toimintakykyisiä vapaaehtoisia mahtuu mukaan tapahtumatiimiin: tapahtumapaikkajärjestäjiä, siivousapureita, kahvinkeittäjiä, jokapaikanhöyliä. Työvoiman lisäksi toinen tärkeä elementti ovat kakut (piirakat, leipomukset, herkut, kahvileivät, mitä näitä nyt on).

Ja tähän tarvitsemme teitä, hyvät Ystävät. Nyt teillä on tilaisuus ehdottaa ja valmistaa kahvilan valikoimiin kyseiselle päivälle kakkurepertuaarinne helmiä, isoisoäitinne perinnepiiraita, niitä leipomuksianne, joilla olette päihittäneet anoppinnekin. Älä laihduta -päivänä Annalan huvilan puutarhakahvilassa on kakkupöytä koreana, ja nyt se tärkein: kaikki asiakkaat saavat arvioida maistamiaan leipomuksia. Näin keräämme arvokasta dataa tulevan kahvilan asiakaskunnan mieltymyksistä. Voi olla, että juuri sinun bravuurisi päätyy tämän ankaran raadin ruodittavaksi ja tulevan kahvilan vakiovalikoimaan.

Sunnuntaina 6.5. tarjoiltavien tuotteiden tulisi noudattaa seuraavia kriteereitä:

  • hyvä maku
  • kaunis ulkonäkö
  • edulliset ja saatavilla olevat raaka-aineet (emme luultavasti voi ottaa vakiovalikoimaamme lehtikultapäälysteisiä tuorekirsikkatuulihattuja)
  • rakenne kestää viipaloinnin ja tarjoilun noutopöydässä huoneenlämmössä (n. 2 – 3 h)
  • ne valmistetaan etukäteen ja toimitetaan Annalan huvilaan viimeistään sunnuntaina 6.5. klo 10 mennessä

Suositeltavaa on myös, että tuotteet

  • on valmistettu osin tai kokonaan luomuraaka-aineista
  • ne sopivat tyyliltään Annalan huvilaan (kulttuurihistoriallinen näkökulma)
  • ne sopivat kasvissyöjille
  • ne ottavat huomioon myös muut erityisruokavaliota noudattavat, kuten vegaanit, keliaakikot ja laktoosi-intolerantit

Jos uskot, että reseptiarkistostasi löytyy nämä kriteerit täyttävä leipomus – piiras, kakku tai muu mestariteos, ja jos haluat ja pystyt valmistamaan ja toimittaman sen huvilan kahvilaan 6.5. arvovaltaisen raadin pureskeltavaksi, ota yhteys tapahtumatuottajaan: juulia.niiniranta(a)annalanhuvila.fi, 040-7733033 (soitot mielellään arkisin klo 9 – 16 välillä, muina aikoina tekstiviestit).

Ilmoitathan viimeistään maanantaina 23.4. osallistuuko sinun kakkusi tähän tilaisuuteen. Ilmoita samalla kakkusi arvovaltainen nimi ja raaka-aineet, niin pystymme hahmottaman herkkupöydän koko kirjon ja reagoimaan mahdolliseen yli- tai alitarjontaan tietyn kakkukategorian osalta. Ja kyllä – voit ehdottaa myös useampaa kakkua. Luonnollisesti valikoimme tapahtumapäivän kakkupöytään edustavimmat, valikoimaa rikastuttavat ja vastaisuudessakin toteuttamiskelpoiset tuotteet. Lopullinen kakkumenuu lyödään lukkoon maanantaihin 30.5. mennessä, jolloin myös ilmoitamme teille vahvistuksen asiasta.

Kahvilan tuotoista kertyneet varat käytetään Annalan huvilan toiminnan kehittämiseen.