Hyvinvoinnin tilat

Koe – Kohtaa – KokeileUntitled design(3)

Hyvinvoinnin tilat on valtakunnallinen kolmivuotinen Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jonka kansallinen rahoittaja on sosiaali- ja terveysministeriö.

Hankkeen aikana kehitetään malli, jolla valjastetaan tyhjät tilat hyvinvoinnin käyttöön tilan kulttuurihistoriaa unohtamatta. Kehitettävä toiminta kumpuaa tilan historiasta, alueen ja asukkaiden tarpeista sekä toimijan omista vahvuuksista ja tarpeista. Hankkeen aikana rakennetaan myös Hyvinvoinnin tilojen verkosto, jossa tilojen toimijat voivat vaihtaa kokemuksiaan, oppia toisiltaan ja kehittää yhdessä uutta toimintaa.

Annalan huvilaan kehitetään yksi Hyvinvoinnin tila, joka on puutarhakulttuurin keidas. Se tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia kaikille ja jossa järjestetään erilaisia osallistavia kaupunki- ja puutarhakulttuuriin liittyviä tapahtumia. Toiminnan keskeisen sisällön muodostavat korjaus-, tapahtuma- ja kahvilatoimintapajat, jotka osallistavat ihmisiä yksilöllisesti ja käyttäjälähtöisesti vapaaehtoistoiminnan, työkokeilujen ja harjoitteluiden muodossa. HVTlogo1Hankkeen jälkeen verkosto jatkaa toimintaansa. Hyvinvoinnin tilat -hankkeessa on mukana päätoteuttaja Hyötykasviyhdistyksen lisäksi osatoteuttajina Metropolia Ammattikorkeakoulu, Lapinjärven kunta, Saimaan ammattikorkeakoulu sekä Seinäjoen kansalaisopisto. Hankkeessa on 21 työntekijää, joista suurin osa on osa-aikaisia. Hankkeen sisällöllisten tavoitteiden lisäksi hankkeeseen osallistuu 412 henkilöä. Valtakunnallisen hankkeen kokonaisbudjetti on 1 691 138€.

Voit seurata valtakunnallisen hankkeen edistymistä Metropolia Ammattikorkeakoulun Hyvinvoinnin muodonmuutos -blogista!

Seuraa hanketta myös Facebookissa!