Mitä vapaaehtoiset tekevät?

Eniten vapaaehtoisia tarvitaan Puutarhakahvilassa ja tapahtumissa. Myös kunnossapitotyöt ja Annalan huvilan kasvimaa tarvitsevat tekeviä käsiä ja meneviä jalkoja. Kysy myös viestinnän, taloushallinnon, markkinoinnin tai hankesuunnittelun tehtäviä tai työharjoittelumahdollisuuksia. Osaaville ja oppimishaluisille ihmisille löytyy aina jotain tekemistä.

Annalan huvilan Puutarhakahvila
Kahvilatoiminta on oleellinen osa Puutarhakulttuurin keitaan toimintaa. Annalan puutarhakahvila tarjoaa laaja-alaisesti osallistumismahdollisuuksia, jotka liittyvät kahvila- ja ravintolatyöhön, leipomiseen, siivoustyöhön, myyntityöhön, asiakaspalveluun ja tilaisuuksien järjestämiseen. Kahvilan toimintaan on mahdollista osallistua kaikkien halukkaiden, eikä aikaisempaa kahvila-alan kokemusta tai muuta osaamista vaadita. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja yhtä tarpeellisia osana Puutarhakahvilan toimintaa.

Annalan huvilan tapahtumat
Annalan huvilassa toteutetaan monenlaisia avoimia ja inspiroivia tapahtuma osana Puutarhakulttuurin Keitaan toimintaa. Annalan huvilaa ja sen lähiympäristöä kehitetään avoimeksi, osallistavaksi ja helposti lähestyttäväksi tilaksi, joka avaa ovia monenlaiselle yhteisölliselle toiminnalle. Tapahtumien tavoitteena on edistää puutarhakulttuuria ja ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vapaaehtoisia tarvitaan paitsi tapahtumien toteuttamiseen, myös niiden ideointiin ja suunnitteluun. Vapaaehtoisena pääset mukaan kantamaan tuoleja, opastaman tapahtumayleisöä, vetämään historiakierroksia, korjaaman roskia ja koristelemaan terassia. Tai jotain muuta – kerro meille, miten haluaisit olla mukana Annalan huvilan tapahtumatoiminnassa!

Annalan huvilan korjaus & kunnossapito
Korjauspajassa tehdään pientä ja suurta remonttia Annalan huvilan entisöimiseksi ja kunnossapidoksi. Korjauspajaan voivat osallistua alan opiskelijat sekä korjaus- ja entisöintityön ammattilaiset työkokeilussa tai työharjoittelussa. Yleisiin korjaus- ja kunnossapitotöihin voivat osallistua myös vapaaehtoisena kaikki, joilla harava pysyy kädessä ja järki päässä. Kaikki huvilan korjaustyöt tehdään korjaustyökoordinaattorin ohjauksessa ja Museoviraston konsultoimana.

Annalan huvilan kasvimaa
Oletko aina halunnut oppia kylvämään porkkanoita? Haluatko huolehtia yrttipenkistä ja kerätä piirakka-ainekset suoraan kasvimaalta? Oletko kiinnostunut villivihanneksista ja niiden hyödyntämisestä kotikeittiössä? Annalan huvilan Kasvimaalla pääset tekemään oikeaa ja aitoa puutarhurin työtä – kevyesti ja vapaaehtoisesti osaavan puutarhamestarin opastuksella. Myös lähiluontoa hyödynnetään villivihannesten satokaudella.